Gökşin İnşaat 20 milyon euro'luk Balıkesir projesini tamamladı!



15/07/2014
Gökşin İnşaat 20 milyon euro'luk Balıkesir projesini tamamladı!

Aynı anda yılda dört projeyi yürütebildiklerini dile getiren Gökşin İnşaat İnsan Kaynakları Müdürü Eray Güvenç, son olarak Balıkesir Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi Yönetimi Projesi'ni haziran ayında bitirerek teslim ettiklerini bildirdi. Güvenç, "20 milyon euro'luk proje bütçesinin tamamı Avrupa Birliği (AB) tarafından karşılandı. Projenin en önemli özelliği entegre bir tesis olmasıdır. Proje kapsamında geri dönüşüm tesisi de yapıldı" diye konuştu. Balıkesir'de tamamlanan proje ile toplanan atığın tamamının değerlendirilmesinin ve çöpün enerjiye dönüşümünün sağlandığım kaydeden Eray Güvenç, "Yaklaşık 1.5 yılda hayata geçirdiğimiz projenin teslimini Haziran 2014'te yaptık" dedi. 

Geçen yıl başladıkları Düzce İli Katı Atık Bertaraf Tesisi 1. Etap İnşaatı ve Transfer İstasyonu Yapım İşi Projesi'nin 15 milyon TL yatırım bedeli olduğunu belirten Eray Güvenç, projenin yüzde 80'ini tamamladıklarını ifade etti. Yurtdışına yönelik projeler ürettiklerinin de bilgisini veren Güvenç, şöyle devam etti: "Azerbaycan'da hayata geçirilmesi planlanan bir proje için hazırlık yapıyoruz. Bakü'de katı atık tesisi kurulacak. İhale aşamasına geldi. Bu, firmamızın Azerbaycan'da ikinci projesi olacak. Daha önceden Gürcistan'da da bir proje teslim etmiştik. Yurtdışına yönelik daha fazla çalışmak istiyoruz. Bu nedenle özellikle AB ülkelerindeki projeleri yakından takip ediyoruz." Güvenç, 2013'te de üç projeyi aynı anda yönettiklerini iletti. 

2004'ten beri çevreye yönelik projeler üretiyor 

Firmanın 1993 yılında inşaat ve taahhüt firması olarak Bursa'da kurulduğunu anlatan Eray Güvenç, "Firmamız, 2004'ten itibaren çalışma alanını çevre projelerine yönlendirdi. Özellikle katı atık bertaraf tesislerinin kurulmasına yoğunlaştık. 

Katı atık bertaraf sürecini, atıkların toplanması, taşınması, düzenli depolama tesislerinin kurulması, transfer istasyonlarının kurulması, geri kazanım tesislerinin kurulması, vahşi depolama sahalarının rehabilite edilmesi ve düzenli depolama sahalarının işletilmesi gibi çok yönlü olarak ele alıyoruz" dedi. 

 

Dünya Sektörel Ek